کار و فناوری فین هرمزگان

کار و فناوری فین هرمزگان

مقاله - نمونه سوال -طرح های اره مویی- انیمیشن - فیلم -طرح درس - فعالیت کارگاهی - رایانه - سرگرمی
کار و فناوری فین هرمزگان

کار و فناوری فین هرمزگان

مقاله - نمونه سوال -طرح های اره مویی- انیمیشن - فیلم -طرح درس - فعالیت کارگاهی - رایانه - سرگرمی

هرس درختان

   هرس درختان و بوته ها

زمان مناسب هرس درختان و بوته ها

                          

برای اینکه گیاهان تان در فصل رشد خود بهترین محصول را بدهند، باید آن ها را در مناسب ترین زمان هرس کنید.

در واقع، این کار فرآیند نسبتاً ساده‌ای است که به کمی دانش اولیه، کمی عقل سلیم و ابزار مناسب نیاز دارد.
قانون شماره یک هرس کردن این است که با طبیعت نجنگید. هنگام انتخاب بوته‌هایی که گل می‌دهند، با دقت اندازه نهایی گیاه و جای آن را در نظر بگیرید تا کارتان کمتر شود. هرس کردن باید شکل طبیعی گیاه را حفظ کند و کارایی آن را بالا ببرد نه اینکه با هرس کردن بخواهید اشتباهاتی را بپوشانید که در انتخاب گیاه یا جای او داشته‌اید. در هنگام هرس کردن، چوب‌های خشک و آسیب دیده یا جوانه‌های اضافی را جدا کنید، شکل گیاه را بهتر کنید یا جلوه‌های خاصی به آن بدهید، گیاهان پیر را دوباره جوان کنیدو موجب تقویت گل دهی، تولید میوه، یا ساقه‌ها و شاخ و برگ‌های رنگارنگشوید.
کی باید هرس کنید؟
یک مثل قدیمی می‌گوید: «وقتی که چاقویتان تیز است، هرس کنید»، اما این تصور که هرس در هر زمانی نتیجه خوبی خواهد داشت، تصور غلطی است. به طور کلی، از هرس کردن هر گونه بوته گلده در اواخر تابستان یا پاییز بپرهیزید، زیرا این مساله می‌تواند باعث رویش جوانه‌های ظریفی شده کهدر سرما آسیب می‌بینند.
بوته‌هایی که در بهار گل می‌دهند، مانند یاس زرد (forsythia)، purple sandcherry، بادام گلدار، یاس بنفش ویاس درختی روی غده‌های فصل قبل شکوفه می‌دهند که گاهی اوقات به آن «شاخه قدیمی» گفته می‌شود. به عبارت دیگر، گل‌هایی که درماه‌های بهار امسال می‌بینیم، در واقع آخر تابستان گذشته رویده‌اند. برای به حداکثر رساندن میزان گل دهی سال آینده، بوته‌هایی را که در فصل بهار گل می‌دهند، درست بعد از شکوفه دادن هرس کنید.
بوته‌هایی که در تابستان و اوایل پاییز شکوفه می‌دهند، مانند بوته پروانه، رز شارون و ادریس روی غده‌های همین فصل یا «شاخه جدید» شکوفه می‌دهند، یعنی گل‌ها از زمانی که گیاه جوانه جدیدی زده است، روییده‌اند. این گیاهان باید درست در زمان شروع جوانه زنی در بهار هرس شوند.

فوت و فن هرس کردن گیاهان
کارتان را با ابزار تمیز، تیز و با کیفیت شروع کنید که مناسب هدف مورد نظرتان باشد. برای جلوگیری از احتمال شیوع بیماری بعد از هرس کردن هر گیاه، ابزارتان را با محلولی از سفید کننده کلردار یا الکل موضعی که به نسبت ۱ به ۱۰با آب رقیق شده است، تمیز کنید. بهتر است این مخلوط را در اسپری بریزید زیرا هم کاربرد بهتری دارد و هم از ریختن آن جلوگیری می‌شود.
خوب است بوته‌های گیاهان گل‌ده بالغ را هر ۲ تا ۳ سال یک بار هرس کنید. این کار به حفظ سلامت و توان گیاه کمک کرده و ظاهر آن‌ها را بهتر می‌کند.

  1.  نخست، هرگونه چوب مرده یا بیمار را جدا کنید. سپس ۲ تا ۴ ساقه از پیر‌ترین و بزرگ‌ترین ساقه‌ها را انتخاب کنید که در طرفین بوته فاصله یکسانی از هم دارند. هنگام جدا کردن ساقه‌های پیر، سعی کنید تا حد ممکن آن را نزدیک ته ساقه ببرید.
  2.  شاید لازم باشد که برخی از ساقه‌های جوان‌تر را نیز هرس کنید؛ از شاخه‌هایی که از هم دیگر عبور کرده‌اند یا به هم ساییده می‌شوند، شروع کنید وسپس آن‌هایی را هرس کنید که به نظر در جای خود قرار ندارند یا مرکز گیاه را شلوغ کرده‌اند. باید به گونه‌ای گیاه را هرس کنید که شاخه‌های پیر و جوان بزرگ و کوچک با هم در تعادل باشند.
  3. به طور کلی، برای کوتاه کردن ساقه‌ای که خیلی بلند است، آن را درست از بالای جوانه‌ای ببرید که به سمتی که شما می‌خواهید رشد می‌کند (معمولاً به سمت خارج از گل). با این کار وسط بوته باز می‌ماند و گیاه طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. باز بودن وسط بوته برای گردش هوا مهم است. اگر گیاه برگ‌های متقابل دارد و جوانه‌ای دارد که در خلاف جهتی که می‌خواهید رشد می‌کند، خیلی ساده آن را جدا کنید.

نحوه دوباره جوان کردن بوته‌های پیر
شاید لازم باشد برای اینکه بوته گل پیری را که دارای رشد بی‌رویه‌ای بوده است، دوباره جوان کنید، اواخر زمستان قبل از شروع جوانه زنی جدید تمامی ساقه هایآن را از ۵ سانتی متر ته بوتهکوتاه کنید. سال اول گل‌ها قربانی خواهند شد و ممکن است یک یا دو فصل طول بکشد تا گیاه کاملاً بهبود یابد، اما گیاه به طور شگفت انگیزی بهبود خواهد یافت. همین که به اندازه طبیعی خود رسید، به طور منظم هر ۲ تا ۳ سال یک بار آن را هرس کنید. برای برخی از بوته‌ها کوتاه کردن سالانه یا پی در پی مناسب است. برای مثال، زغال اخته که به خاطر ساقه‌های رنگارنگش پرورش داده می‌شود، باید هر چند سال یکبار هرس شود، زیرا جوان‌ترین ساقه‌ها رنگ‌های روشن تری دارند. تعدادی از گیاهان ظریفی که دیر گل می‌دهند، مانند بوته پروانه‌ای، ادریس تپه برفی (hills-of-snow hydrangea) و اسپریای آبی باید هر بهار کوتاه شوند.

منبع : مجله حرفه وفن برتر

آبیاری تحت فشار

انواع آبیاری تحت فشار

آبیاری تحت فشار روش جدیدی از آبیاری است که در آن آب با فشار وارد لوله های اصلی و فرعی شده و از سوراخهایی که به آنها قطره چکان ، آب پاش ، آب فشان و یا نازل می گویند ، به صورت قطره یا ذرات ریز خارج می شود وبدین طریق از تلفات آب در عمل انتقال به درون مزرعه جلوگیری و آب به اندازه ای که لازم است به مزرعه و محصول داده می شود . آبیاری تحت فشار به دو روش آبیاری بارانی و قطره ای تقسیم می گردد که راندمان آبیاری در روش بارانی از ۳۲% به ۷۰% و در روش قطره ای به ۹۰% افزایش می یابد .

ادامه مطلب ...

بارم بندی درس حرفه وفن در سال 92-91

قابل توجه همکاران و دبیران محترم درس حرفه وفن

گروه آموزش حرفه وفن استان بارم درس حرفه وفن برای سال تحصیلی 92-91 را منتشر کرد.


واحد

پایه دوم

پایه سوم


ترم اول

ترم دوم

ترم اول

ترم دوم

فناوری وسیستم

1/75

5/.

1/5

5/.

کار با برق

1/5

5/.

1/5

5/.

بهداشت

1/75

5/.

2

25/.

کاربا چوب

1/5

25/.

1

25/.

کاربافلز/خودرو

1/5

25/.

2

5/.

ساختمان سازی


1


1/25

خوراک

پوشاک

 

75/.

75/.


75/.

75/.

کشاورزی

دامپروری

صنایع غذایی


1/25

1

1/25

 

1/25

1/25

75/.

 

آموزش ساخت کاردستی های جالب ( کله گنده)

دوستان عزیز  شما اوقات فراغت زیادی دارید و دلتون می خواد مقداری از وقتتون رو برای کارای هنری بذارید. من امروز می خوام یه کله ی عروسکی بانمک براتون درست کنم که می تونید برای تزیین اتاقتون ازش استفاده کنیم.

اگر کنار دریا رفتین ، حتماً تو ساحل دریا گوش ماهی(صدف) جمع کنید چون به درد این کاردستی می خوره

وسایل مورد نیاز

چسب نواری

دو تا چشم عروسکی

دو تا گوش ماهی(صدف)

پاپیون

چسب مایع

فایل آموزشی ساخت این کاردستی زیبا را از لینک زیر دانلود کنید


                                       


آموزش ساخت کاردستی های جالب ( فیل با مزه)

سلام دوستان عزیز. امروز می خواهیم با هم یک فیل بامزه درست کنیم. پس وسایل مورد نیاز را تهیه کنید و با ما همراه شوید.

 

وسایل مورد نیاز

لیوان یک بار مصرف

جوراب سفید

مقداری پنبه

کاغذ رنگی

چشم عروسکی

چسب

قیچی

فایل آموزشی ساخت این کاردستی زیبا را از لینک زیر دانلود کنید


متن لوح تقدیر روز معلم

متن های زیبا برای لوح تقدیر روز معلم

همکاران و مدیران عزیز می توانند در زیر چند نوع متن لوح تقدیر برای روز معلم که تهیه نموده ام را مشاهده و از آنها استفاده نمایند.

منتظر نظرات شما در مورد مطالب وبلاگ هستم

التماس دعا


متن شماره 1  ...................»               مشاهده

متن شماره 2   ...................»              مشاهده

متن شماره 3   ...................»              مشاهده

متن شماره 4   ...................»             مشاهده

متن شماره 5  ...................»              مشاهده


رضارضایی  مدیر وبلاگ حرفه وفن فین هرمزگان

طرح اره مویی ( طرح اتاق کودک )

برای دانلود این طرح بسیار زیبا بر روی لینک زیر کلیک کنید

لطفا نظر یادتون نره

طرح مشبک اره مویی ( جامدادی ماهیگیر )


برای دانلود این طرح بسیار زیبا بر روی لینک زیر کلیک کنید

لطفا نظر یادتون نره

محصولات چوبی در صنعت ساختمان

تخته فیبر نیمه سخت (MDF):
ام. دی. اف برای اولین بار در در سال 1965 در امریکا ساخته شد هم اکنون به نام تخته بارابورد به بازار عرضه می شود. ام. دی. اف دارای بافتی بسیار متراکم می باشد. روکشهایی از چوب و مصنوعات روکشی بر روی این محصول چسبانده می شود مانند: روکش آلدر، روکش فرمیکا که نوع فرمیکا مقاوم نسبت به آب می باشد. نوع الدر آن نسبت به آب و سایر عوامل مقاوم نمی باشد .
تخته فیبر سخت: در سال 1926 اولین کارخانه تولید اچ. پی. ال در شهر لورل تاسیس شد که این واحد در حال حاضر بزرگترین کارخانه تولید کننده اچ پی. ال در دنیا به شمار می رود.

دو نوع از این تخته ها عبارتند از:
روکوب گونیایی: این صفحات دارای رنگهای مختلفی مانند: مرمری روشن و تیره هستند و گاهی رنگ آنها را به صورت موج چوب در می آورند. این صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است و برای پوشش دیوار ها به کار می رود.
روکوب مربعی: گاهی صفحات روکوب را به شکل (مربع یا مستطیل ) در می آورند و برای پوشش کف آشپزخانه، حمام، و سرویسها استفاده می شود.
ادامه مطلب ...

روش تهیه میوه خشک

میوه های خشک

تولید صنعتی مواد غذایی همیشه از نظر تولید انبوه مورد توجه بوده است. به علاوه تولید صنعتی در مقایسه با تولید سنتی امتیازاتی دارد که از جمله آن ها بهداشتی بودن این مواد غذایی نسبت به آنهایی است که به صورت فله ‌ای عرضه می‌ شوند





روش جدید اسمز فرایینگ

یکی از روش‌های جدید صنعتی خشک کردن میوه‌ها، به کارگیری فرآیند اسمز فرایینگ به همراه استفاده از پوشش‌های خوراکی است که محققان موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج به آن دست پیدا کرده‌اند.

فاطمیان، پژوهشگر این موسسه در این باره می‌ گوید: "فرآورده ی تولید شده، بدون استفاده از ترکیبات شیمیایی نگهدارنده از نظر خصوصیات کیفی مانند رنگ، طعم، ارزش غذایی و محتوای ویتامینی، برتری قابل توجهی در مقایسه با نمونه‌ های تولید شده به صورت سنتی و صنعتی معمول دارد. استفاده از روش‌های تلفیقی اسمزی و فرایینگ می ‌تواند حدود 8 تا 10 درصد، تولید محصول خشک نهایی را افزایش و واکنش‌های نامطلوب قهوه‌ای شدن آنزیمی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد."

وی افزود: "تا کنون این فناوری برای تولید محصولاتی مانند سیب، موز، کیوی، پرتقال، گلابی، زردآلو و هلو مورد استفاده قرار گرفته است."

معایب روش سنتی

میوه های خشکروش‌های سنتی خشک کردن مواد غذایی بر کیفیت محصول تاثیرات منفی می‌ گذارد، مانند افزایش چروکیدگی بافت، سخت شدن سطح محصول، تغییرات نامطلوب در رنگ، عطر، ‌طعم و کاهش ارزش غذایی آن.

قهوه‌ای شدن آنزیمی ‌فرآیندی است که به علت فعال شدن آنزیم ‌های موجود در میوه‌ هایی مانند سیب موجب تغییر رنگ آن می‌ شود. البته تا اندازه‌ ای می‌ توان رنگ بعضی میوه‌ها را پس از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از چاشنی قوی مثل آب لیمو ترش تثبیت کرد.

 

در زیر تفاوت مواد مغذی موجود در زردآلوی خشک و زردآلوی تازه را برای نمونه آورده ایم:

 

ماده مغذی

زردآلوی تازه

(یک فنجان)

زردآلوی خشک

(یک فنجان)

انرژی

74

313

 فیبر (گرم/کالری)  

0/4

0/3

ویتامین A (واحد بین‌المللی/کالری)

40/3

15

بتا کاروتن (میکروگرم/ کالری)

22/9

9

ویتامین C (گرم/کالری) 

2

0

پتاسیم (میلی‌گرم/کالری)

5/4

4/8

منبع : تبیان