کار و فناوری فین هرمزگان

مقاله - نمونه سوال -طرح های اره مویی- انیمیشن - فیلم -طرح درس - فعالیت کارگاهی - رایانه - سرگرمی

کار و فناوری فین هرمزگان

مقاله - نمونه سوال -طرح های اره مویی- انیمیشن - فیلم -طرح درس - فعالیت کارگاهی - رایانه - سرگرمی

پرورش گاو

هدف از پرورش گاو :
در گذشته از گاوها برای شخم زدن ، بار بردن و تهیه ی گوشت و محصولات لبنی استفاده می شد.

امروزه گاوها را به دو منظور پرورش می دهند .

1 – تولید شیر و محصولات لبنی

2 – تولید گوشت و پوست

سه نکته ی مهم در پرورش دام (گاو)

هر گاو روزانه به مواد پروتئینی ، چربی ، ویتامین ، املاح و … نیاز دارد .

تغذیه ی گاو به عوامل مختلفی بستگی دارد  :

1 – وزن دام

2 – تولید (گوشت ، شیر و …)

3 – میزان تولید روزانه

4 – وضعیت آبستنی

مواد غذایی :

مراحل چرخه ی تولید مثل :

1 – فحلی : زمانی که دام آماده ی جفت گیری می باشد .

2 – جفت گیری : الف ) لقاح مصنوعی ب ) لقاح طبیعی

3 – آبستنی

4 – خشک کردن دام (ندوشیدن گاو)

5 – زایش

6 – شیر دهی

فضا و جایگاه :

انواع گاوداری از لحاظ فضا و اصطبل :

1 – بسته : کاملا“ سرپوشیده ، همانند سالن

2 – نیمه باز : از دو قسمت سرپوشیده و بهاربند تشکیل شده

3 – باز : فضای بهار بند

بهداشت :

گوساله را از عادت مک زدن منع کنید . شاخ های آنها را که هنوز محکم نشده در سن 1 تا 12 هفتگی ببریم .

سر پستانک های اضافه را از بین ببریم و جای آنرا بتازون بزنیم .

بیماریها : ذات الریه ، شکم درد که ناشی از گاز در معده ، کچلی قارچی که در زمستان شایع است ، جنون گاوی ، بیماریهای عفونی ناف گوساله بعد از تولد

ارزش شیر در تغذیه :

برای نوزاد انسان تنها منبع غذایی برای چندین ماه اول زندگی و یک منبع ارزشمند غذایی حتی برای افراد بالغ بویژه مسن می باشد و بخاطر دو جزء کلی خود یعنی پروتئین و کلسیم ، در تغذیه ی انسان بسیار اهمیت دارد . یک لیتر شیر میتواند تمام نیازهای پروتئینی افراد 1 تا 6 سال را در یک روز تمام برآورده کند .

شیر همچنین شامل ویتامین D ، A و ریبو فلایوین می باشد .

 

نژاد گاوهای شیری :

 

1 – هلشتاین : بزرگترین نژاد گاو که تاسقف 75

2 – جرسی : کوچکترین نژاد گاو

3 – گرنزی

4 – براون سوئیسی

5 – ایرشایر

6 – شورت هورن شیری

شیر دوشی ماشینی :

در گاو داری ها بطور متوسط وقت بیشتر ی صرف دوشش گاو تا هر کار دیگری میشود . تمام ماشین های امروزی بوسیله ی خلا کار می کنند و با کلاهک ها پستانها را می دوشند . مقداری ازشیر اولیه که دوخته می شود به یک ظرف سیاه برده می شود تا در صورت غیر نرمال بودن شیر آنرا بررسی کنند و شیر دوشیده شده که دارای دمای 38 درجه است در مخزن های مخصوصی تا دمای 4 درجه سرد می شود و سپس با استفاده از ماشین های مخصوص که دارای تانک های دو جداره هستند به نقاط مختلف حمل می شوند .

پرورش گاوهای هدف از گوشتی :

امروزه گوشت گاو بیش از گذشته اهمیت دارد و همه وقت مورد نیاز خواهد بود . دلیل دیگر اینکه گوشت گاو خوش طعم است و از نظر مواد غذایی (پروتئین و آهن ، ویتامین های گروه  ب ) بسیار غنی است و به این طریق می توان  محصولات نباتی را به گوشت تبدیل کرد . معمولا“ پرورش دهندگان گاو های گوشتی گوساله های نر را می خرند و پس از اخته کردن آنها را پروار بندی می کنند . مشتریان گوشت گاوهای نر اخته شده را ترجیح میدهند زیرا معتقدند که اخته کردن باعث بهبود رنگ ، بافت ، لطافت ، تردی و عصاره ی گوشت می شود .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد