یکی از وسایل پرکاربرد در ساخت انواع پروژه ها از جمله پروژه های الکترونیکی هویه می باشد. هویه یک ابزار دستی می باشد و وظیفه اصلی آن لحیم کاری می باشد. هویه به قلع حرارت می دهد تا ذوب شده و بین دو قطعه ای که قرار است به هم لحیم شوند جاری گردد.
هویه ها از یک سر فلزی و یک دسته عایق تشکیل می شوند که وظیفه سر فلزی، تولید حرارت جهت ذوب کردن قلع می باشد. در هویه ها حرارت معمولاً از جریان الکتریسیته تولید می شود.
جریان الکتریسیته برق یا باطری از موادی عبور می کند که به عبور جریان الکتریسیته مقاومت دارند و این مقاومت باعث تولید حرارت می گردد. این هویه ها به هویه های الکتریکی یا برقی معروف می باشند.
در اولین واحد از کتاب های حرفه و فن مبحث فناوری و سیستم مطرح گردیده است. نزدیک شدن فصل بازگشایی مدارس بهانه و فرصتی است برای پرداختن به این موضوع.
بارها کلمهی فنـاوری را شنیدهاید؛ فناوری فضایی،فناوری اطلاعات، فناوری طراحی و ...
فناوری
در یک توصیف ساده عبارت است از تمام آنچه که ما را قادر میسازد تا یک محصول خاص
را تولید کنیم.
دانش آموزان عزیز برای یادگیری و مرور بهتر دروس می توانید از آموزش آنلاین حرفه وفن بهره بگیرید.
برای آموزش آنلاین کتاب حرفه وفن سوم روی لینک زیر کلیک کنید.
توجه :حتما قبل از کلیک ،از نصب بودن نرم افزار flash player مخصوص مرورگر خود اطمینان حاصل نمایید.
مهندسی برق دانش تحلیل و بررسی ریاضی پدیدههایی فیزیکی است که به نحوی به بارهای الکتریکی و حرکت و آثار آنها (از قبیل جریان الکتریکی، پتانسیل الکتریکی، میدان الکتریکی، میدان مغناطیسی، موج الکترومغناطیسی، نیروی الکتریکی، نیروی مغناطیسی و...) مربوط میشوند. محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد.
این رشته در دانشگاههای ایران به پنج گرایش تقسیم میشود که عبارتاند از:
به تازگی دانشگاه صنعتی شریف گرایش سیستمهای دیجیتال را به ۵ گرایش فوق اضافه کردهاست و در این دانشگاه مهندسی برق در مقطع کارشناسی در ۶ گرایش تدریس میشود.
همچنین در دانشگاه صنعت آب و برق گرایش شبکههای انتقال و توزیع تدریس میشود که این گرایش تخصصی مخلوطی از گرایش قدرت و مباحث مربوط به شبکه سراسری برق و مدیریت توزیع و مصرف میباشد.
در برخی از دانشگاههای کشورهای اروپایی و آمریکا، دانشکدهٔ کامپیوتر هم جزیی از دانشکدهٔ برق میباشد.
ادامه مطلب ...
الکترون معنای یونانی کهربا ست کهربا ماده ای است که در مالش به پارچه پشمی باردار شده و خرده های کوچک کاه را جذب می کند این ربایش به علت نیرویی مرموز اتفاق می افتد که یونانیان آن را الکتریسیته نامیده اند.
اجزای ماده
همه مواد از مولکول هایی شکل می گیرند که آن ها نیز خود از اتم ها ساخته می شوند. اتم ها از دو جز اصلی الکترون و هسته ساخته می شوند که الکترون ها در مدارهای مشخص به دور هسته در گردش هستند.
چه عاملی سبب ماندن الکترون در مدار مشخص خود می شود؟
بین الکترون و هسته نیروی جاذبه الکتریکی وجود دارد که اندازه آن برابر نیروی دافعه گریز از مرکز ناشی از چرخش سریع الکترون به دور هسته است.
ادامه مطلب ...
فعالیتهای فیزیکی هم برای سلامتی و هم برای سوزاندن کالری مفید است. برای کم کردن وزن باید فعالیتهای فیزیکی و یک برنامه غذایی سالم را در کنار هم داشته باشید.
سوزاندن کالری در روز بسیار آسان است. برای از دست دادن نیم کیلوگرم در روز باید 3500 کالری بسوزانید. برای شخصی با وزن 85 کیلو گرم:
* یک ساعت پیاده روی سریع 540 کالری می سوزاند.
* یک ساعت ایروبیک 460 کالری می سوزاند.
* یک ساعت تمرین بدنی 230 کالری می سوزاند.
* یک ساعت مطالعه 100 کالری می سوزاند.
با تغییرات کوچک تغذیه ای و فعالیتهای فیزیکی سلامت خود را بهبود بخشید.
اسمارتیزهای دوران کودکی را به خاطر می آورید؟ همان مرواریدهای شکلاتی رنگارنگ که درون قوطی های استوانه ای مقوایی با آن تصاویر خاطره انگیزش هر کودکی را وسوسه و بی تاب می کرد.
آن روزها این مرواریدها در همان بسته بندی های ساده یکی از تنقلات خوشمزه دوران کودکی ما بود. اما این روزها بسته بندی ها و اشکال مختلف و متنوع این محصول را دیده اید؟ دیدنشان آدم بزرگ ها را به هم وسوسه می اندازد چه رسد به کودکانی که دلشان کوچک است و طاقتشان اندک.
ادامه مطلب ...در زندگی روزانه با افراد زیادی مواجه شدهایم که خواهان اضافه وزن و یا کم کردن وزن بودهاند و یا حتی شاید خود شما نیز جزء این افراد بشمار آیید. در این مقاله شما را با میزان کالریهای موجود در غذاها آشنا میکنیم و در قسمتی دیگر در این هفته شما را با میزان کالری فعالیتهای روزانه آشنا مینماییم تا با در نظر گرفتن آنها بتوانید به وزن دلخواه خود برسید.
ادامه مطلب ...
گوشت طیور و ماهیان غذاهای سالم، کمچرب و اقتصادی هستند. غذاهایی مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و میگو و محصولات گوشتی میتوانند عوامل انتقالدهنده باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی باشند. پخت مناسب میتواند هرگونه باکتری مضر را که ممکن است در گوشت دام، طیور و ماهیان موجود باشد از بین ببرد. در بیشتر موارد، بیماریهای ناشی از غذا بهدلیل استعمال نامناسب و بیدقت از مواد غذایی در آشپزخانه ایجاد میشوند. آلودگی ثانویه یا انتقال باکتری از یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر، عامل مهمی در انتقال بیماریهای با منشاء غذایی است. اما عملیات تبدیل و فرآوری مناسب غذا به کاهش مشکلات آلودگی ثانویه کمک میکند.
عادت های غذایی گذشته ها و نقد و بررسی آنها
ما ایرانی ها در گذشته عادت های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آن ها را فراموش کرده ایم؛ عادت هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت قرمز و خوردن موادغذایی تازه... البته برخی عادت های غذایی قدیمی ها هم ناسالم بود؛ مثلا علاقه شان به مصرف غذاهای چرب و شور در این مطلب نگاهی می اندازیم به مهم ترین عادت های غذایی قدیمی ها و نقد و ارزیابی هریک از این عادت ها از منظر سلامت.
زود شام خوردن: یکی از عادت های خیلی خوب ما در گذشته، زود شام خوردن بود. مردم بعد از غروب آفتاب شام می خوردند و فاصله بین شام تا زمان خوابیدن زیاد بود. در این شرایط هضم غذا به خوبی انجام می شد و بیماری هایی مانند گاستریت و ورم معده کمتر بود. متاسفانه این روزها دیگر فاصله 2/5 ساعت بین شام و خواب رعایت نمی شود و به همین دلیل بروز مشکل های گوارشی بیشتر شده است.